Nieuwsflash: Binnenhuisarchitectuur trends om in de gaten te houden

17 May 2023

De wereld van interieurontwerp staat nooit stil. Er komen steeds nieuwe trends en technieken die gebruikt worden om de binnenhuisarchitectuur mooier, comfortabeler en energiezuiniger te maken. Hieronder zetten we vijf trends op een rij die je in de gaten moet houden als het gaat om binnenhuisarchitectuur.

1. Open Floorplans

Open vloerplannen veranderen de manier waarop mensen hun huis inrichten. Deze trend betekent dat je al je kamers bij elkaar hebt en dat er geen kamers met muren zijn. Dit komt de lichtinval in je huis ten goede en ook de verkeersstromen in je huis. 

2. Slimme technologie

We zien steeds meer slimme technologie in binnenhuisarchitectuur. Slimme verlichting, intelligente verwarming en slimme beveiligingssystemen laten je toe om je huis slim te besturen. Je kan ervoor zorgen dat je huis energiezuinig is en je kan het ook aanpassen aan jouw levensstijl. 

3. Recyclage

Recyclage is een steeds belangrijkere factor als het gaat om het ontwerpen van interieurs. Het gaat hierbij om het gebruik van hergebruikte materialen, zoals gerecyclede meubels en accessoires. Ondertussen komen er ook steeds meer duurzame materialen op de markt, zoals bamboe, dat als een goed alternatief voor hout kan dienen.

4. Nieuwe kleurentrends

Gebruik warme, rustgevende kleuren als je je interieur wilt aanpassen. Pasteltinten, zoals lichtblauw, lichtroze en lavendel, zijn erg populair omdat ze een rustgevende sfeer creëren. Ook zijn er verschillende combinaties van donkere en lichte kleuren.

5. Verborgen opslagruimte

Verborgen opslagruimte wordt steeds populairder. Dit betekent dat je extra opslagruimte in je huis kunt creëren door bijvoorbeeld elementen in je muur te bouwen of er kasten achter te maken. Op deze manier kun je getoonde items in je huis minimaliseren en kun je toch je spullen goed opbergen.

Conclusie

De trends in binnenhuisarchitectuur veranderen voortdurend. Trends zoals open vloerplannen, slimme technologie, recyclage, nieuwe kleurentrends en verborgen opslagruimte blijven populair. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste trends, zodat je je huis kunt aanpassen om aan jouw levensstijl te voldoen.